søndag den 22. marts 2015

Hurtigt og enkelt Foccacia



Det her brød er et, jeg tit smækker hurtigt sammen, hvis vi lige skal have lidt lækkert til en suppe eller en gryderet. Det bliver lækkert, saftigt og sprødt, og så er det æltefrit. Her er opskriften (en hel del på slum som sædvanlig!):


Ingredienser (til ét stort, fladt brød):

ca. 400 mL koldt vand
ca. 15 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
100 g grahamsmel
Hvedemel indtil dejen lige netop kan røres med en god ske.
Groft salt, olivenolie og rosmarin (eller hvad man nu lyster) til at drysse ovenpå.

Gæren røres ud i vandet og alle andre ingredienser røres i - hvedemelet til sidst og indtil man lige netop kan røre dejen rundt med skeen. Dejen stilles til at hæve på køkkenbordet i 1-1½ time. Herefter hældes den ud på en bageplade med bagepapir på, og man trykker den ud med en ske, til den har ca 2 cm tykkelse over det hele. Dejen dryppes nu med olie og drysses med salt og rosmarin (eller smøres med hvidløg i lidt olie, eller begge dele!). Brødet bages i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20 min.

Dette brød vil være et hit til de fleste retter - velbekomme :)







Ingen kommentarer :

Send en kommentar